Află ce medicamente tratează depresia

Află ce medicamente tratează depresia
Ce medicamente tratează depresia?
Dacă medicul psihiatru consideră că ai nevoie de medicamente pentru a trata depresia, ar putea să îți prescrie un antidepresiv. Când iei un antidepresiv, este important să urmezi cu atenție instrucțiunile medicului pentru administrarea medicamentului.
Medicația poate dura până la șase săptămâni pentru a funcționa și nu trebuie întreruptă fără acordul și îndrumarea unui medic. De asemenea, trebuie să eviți consumul de alcool sau droguri, astfel încât medicamentele să poată funcționa.
Când este timpul să oprești medicamentul, medicul te va ajuta să reduci încet și în siguranță doza, astfel încât corpul tău să se poată adapta. Dacă oprești medicamentul prea devreme, simptomele depresiei pot reveni. Un alt motiv pentru oprirea treptată a medicației este că oprirea bruscă poate provoca simptome de sevraj, cum ar fi anxietatea și iritabilitatea.
Antidepresivele pot avea efecte secundare. Aceste reacții adverse sunt de obicei ușoare (posibile tulburări de stomac sau dureri de cap) și pot dispărea de la sine. Însă discută cu medicul tău despre orice reacții adverse pe care le ai, deoarece medicul ar putea ajusta doza sau poate schimba medicamentul. Oricine ia antidepresive trebuie monitorizat îndeaproape, mai ales atunci când începe să le ia. Anxietatea sau agitația severă la începutul tratamentului pot fi deosebit de dureroase și trebuie raportate imediat medicului.
Extras din Manualul Programului de formare pentru identificarea, intervenția timpurie și referirea copiilor cu risc/ cu tulburări pervazive, adhd, anxietate, depresie sau tulburare de atașament, Modul V Tulburarea depresivă, Proiect Minți deschise

Share

Abonează-te

Alte articole

Factori de risc și complicații ale depresiei la adolescenți

Factori de risc și complicații ale depresiei la adolescenți

O serie de factori cresc riscul de a determina sau declanșa depresia adolescenților, inclusiv:

Vezi mai mult
Cauze ale depresiei la adolescenți

Cauze ale depresiei la adolescenți

Chimia creierului – Neurotransmițătorii sunt substanțe chimice naturale ale creierului care transmit semnale către alte părți ale creierului și corpului.

Vezi mai mult
Ce să faci dacă cineva postează mesaje suicidare pe social media

Ce să faci dacă cineva postează mesaje suicidare pe social media

Dacă vezi mesaje sau înregistrări în direct legate de comportamentul suicidar pe rețelele sociale, sună imediat la 112. Unele site-uri de socializare au, de asemenea, un proces de raportare a conținutului suicidar.

Vezi mai mult