Află cum se tratează depresia

Află cum se tratează depresia
Cum se trateaza depresia?
Deoarece sunt alte boli ale căror simptome sunt similare cu cele ale depresiei, tratamentul va începe cu o evaluare medicală. Medicul va pune întrebări despre simptome, despre casă, familie, prieteni, școală, despre consumul de droguri sau alcool.
Cât mai multe detalii oferite asigură că tratamentul ales este unul cât mai adecvat.
Uneori, depresia se moștenește. Poate fi supărător să descoperi la tine semne pe care le-ai văzut în prealabil la unul dintre părinții sau la o rudă. Este normal să te simți astfel și este important să vorbești despre asta cu medicul/ psihologul tău. Adeseori, adolescenții cu depresie consumă alcool sau droguri, au anxietate sau alte probleme asociate. Acestea vor fi abordate și tratate concomitent cu depresia.
Ce este psihoterapia?
Tratamentul implică și psihoterapie. Aceasta înseamnă că cel puțin o dată pe săptămână, te vei întâlni cu un terapeut care te va încuraja sa îți împărtășești gândurile și sentimentele. La început s-ar putea să ți se pară ciudat sa vorbești cu o persoana străină despre emoțiile și gândurile tale dar este în regulă să ai încredere în terapeutul tău. Exista reguli care garantează confidențialitatea discuțiilor dintre voi, reguli despre care terapeutul tău îți va vorbi de altfel.
Psihoterapia te va ajuta să îți exprimi și să îți înțelegi sentimentele precum și efectul acestora asupra comportamentului tău. Psihoterapia se bazează pe tehnicile de intervenție care te pot ajuta să identifici și să gestionezi emoțiile, gândurile și comportamentul disfuncțional. Uneori ai putea face parte dintr-un grup ghidat de un profesionist în sănătate mintală.
Extras din Manualul Programului de formare pentru identificarea, intervenția timpurie și referirea copiilor cu risc/ cu tulburări pervazive, adhd, anxietate, depresie sau tulburare de atașament, Modul V Tulburarea depresivă, Proiect Minți deschise

Share

Abonează-te

Alte articole

Factori de risc și complicații ale depresiei la adolescenți

Factori de risc și complicații ale depresiei la adolescenți

O serie de factori cresc riscul de a determina sau declanșa depresia adolescenților, inclusiv:

Vezi mai mult
Cauze ale depresiei la adolescenți

Cauze ale depresiei la adolescenți

Chimia creierului – Neurotransmițătorii sunt substanțe chimice naturale ale creierului care transmit semnale către alte părți ale creierului și corpului.

Vezi mai mult
Ce să faci dacă cineva postează mesaje suicidare pe social media

Ce să faci dacă cineva postează mesaje suicidare pe social media

Dacă vezi mesaje sau înregistrări în direct legate de comportamentul suicidar pe rețelele sociale, sună imediat la 112. Unele site-uri de socializare au, de asemenea, un proces de raportare a conținutului suicidar.

Vezi mai mult