Ce să faci dacă cineva postează mesaje suicidare pe social media

Ce să faci dacă cineva postează mesaje suicidare pe social media
Ce se întâmplă dacă cineva postează mesaje suicidare pe social media?
Dacă vezi mesaje sau înregistrări în direct legate de comportamentul suicidar pe rețelele sociale, sună imediat la 112. Unele site-uri de socializare au, de asemenea, un proces de raportare a conținutului suicidar. Fiecare oferă opțiuni diferite despre cum să răspunzi dacă vezi postări despre sinucidere. De exemplu:
• Pagina web Facebook Prevenirea Suicidului poate fi găsită la www.facebook.com/help/594991777257121/ [utilizați termenul de căutare „sinucidere” sau „prevenire sinucidere”].
• Instagram folosește instrumente automatizate în aplicație pentru a oferi resurse, care pot fi găsite și online la https://help.instagram.com [folosiți termenul de căutare, „sinucidere”, auto-vătămare sau „prevenire a sinuciderii”].
• Pagina web a Centrului de siguranță YouTube poate fi găsită la https://support.google.com/youtube [utilizați termenul de căutare „sinucidere și auto-vătămare”].
 
Deoarece ajutorul prin aceste mijloace poate fi întârziat, este important să suni la 112 dacă cineva postează mesaje suicidare pe social media. Oamenii – chiar și străinii – au salvat vieți, fiind vigilenți.
 
Dacă ești adolescent și crezi că ai putea fi deprimat – sau ai un prieten care poate fi deprimat – nu aștepta să primești/ să primească ajutor. Discută cu un furnizor de servicii medicale, cum ar fi medicul de familie sau cadrele medicale din școală. Este important ca astfel de preocupări să fie împărtășite cu un părinte, un prieten apropiat, un lider spiritual, un profesor sau altă persoană apreciată ca fiind de încredere.
 
Extras din Manualul Programului de formare pentru identificarea, intervenția timpurie și referirea copiilor cu risc/ cu tulburări pervazive, adhd, anxietate, depresie sau tulburare de atașament, Modul V Tulburarea depresivă, Proiect Minți deschise

Share

Abonează-te

Alte articole

Factori de risc și complicații ale depresiei la adolescenți

Factori de risc și complicații ale depresiei la adolescenți

O serie de factori cresc riscul de a determina sau declanșa depresia adolescenților, inclusiv:

Vezi mai mult
Cauze ale depresiei la adolescenți

Cauze ale depresiei la adolescenți

Chimia creierului – Neurotransmițătorii sunt substanțe chimice naturale ale creierului care transmit semnale către alte părți ale creierului și corpului.

Vezi mai mult
Ce ar trebui să faci dacă cineva pe care îl știu se gândește la sinucidere?

Ce ar trebui să faci dacă cineva pe care îl știu se gândește la sinucidere?

Adesea, familia și prietenii sunt primii care recunosc semnele de avertizare ale sinuciderii și pot face primul pas spre a ajuta persoana să găsească ajutor.

Vezi mai mult